Acasă -> Ştiri -> 2020 -> octombrie:


Centru Cambridge la Baia de Aramă

Autor: Prof. Ploscaru-Lungulescu Ana

Data: 12/10/2020

Vizualizări: 1582

"A cunoaște o limbă străină înseamnă încă o fereastră deschisă către lume."
(Proverb chinezesc)

De multe ori, atunci când predăm, ca și cadre didactice, ne întrebăm care este finalitatea muncii noastre. În ce fel vor folosi elevii noștri cunoașterea limbii engleze, în afară de jocuri pe calculator și chat? Pe de o parte ne dorim să îi motivăm pe elevi să învețe limba engleză, pentru că fără motivație interioară e destul de greu să își însușești o întreagă limbă străină. Iar pe de altă parte, ne dorim să știm că ceea ce facem pentru ei contează, le este de folos în viață. Sunt multe feluri în care un cunoscător al limbii engleze poate beneficia de aceasta, dar cele mai mari avantaje sunt ca li se deschid multe oportunități pe piața muncii, precum și pentru studii în străinătate.

Începând de anul acesta, în Baia de Aramă, s-a deschis un centru de autorizat de pregătire Cambridge, un nume prestigios în sistemul de educație. Colegiului Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" din Baia de Aramă oferă iubitorilor de limbă engleză șansa de a excela în acest domeniu și de a obține o certificare internațională a nivelului lor de cunoaștere a acestei frumoase limbi străine. Centru se numește Excellence in Education Cambridge Assessment English (EECAE), deorece ne dorim pentru copiii noștri excelență în educație.

Mai multe informatii despre centrul nostru de pregătire EECAE găsiți accesând linkul de mai jos:
https://www.eecentre.ro/centre-autorizate-de-pregatire?c=2143

Înscrierile pentru examenele Cambridge vor avea loc în luna martie 2021, iar examenele în luna mai, 2021. Pe următoarele linkuri puteti găsi modele de teste, materiale în format pdf și alte informații utile în vederea pregătirii pentru fiecare nivel de examinare. Împreună, putem să construim o educație mai înaltă pentru copiii noștri.